Roskaton retkeily - vain jalanjälkeni jää luontoon

Name of the venue: Kolin luontokeskus Ukko

Time: 02.02.2019 at 10:00 - 29.05.2019 at 17:00

02.02.2019 ° Wind m/s forecast.io

Description of the event

roska2

Luontokuvaaja ja Erävaelluskillan vaelluskummi Sari Vahersalmen luontovalokuvanäyttely ”Roskaton retkeily, vain jalanjälkeni jää luontoon” on esillä Kolin luontokeskus Ukossa 1.2.—29.5.2019. Näyttelyn avajaispäivää vietetään toiminnallisen ”Mitä teet roskillesi?” -infopisteen merkeissä klo 10—14 luontokeskuksen pihapiirissä.

Retkeilijä Sari Vahersalmen voi usein tavata Nuuksion poluilla ja tulipaikoilla. Valokuvatessaan hän tutkii maailmaa makrolinssin läpi, siis konttaa ja ryömii maastossa varpujen ympärillä hakemassa kauneinta muotoa ja valon suuntaa. ”Samalla törmään myös roskiin, toisinaan hyvin konkreettisella tavalla,” hän kertoo ja mainitsee eräänkin lasiin rikkoutuneen Gore-Tex -puvun.

Suomen erävaelluskillan Vaelluskummina Sari Vahersalmi haluaa edesauttaa roskatonta retkeilyä ja sen myötä pienentää retkeilyn ympäristövaikutuksia. ”Luonnossa liikkuessa siistin usein roskaajien jälkiä sekä juttelen ihmisten kanssa roskaaminen vaikutuksista luontoon ja retkeilyn viihtyvyyteen. Haluan vaikuttaa myös luontokuvauksen keinoin.” Valokuvien lisäksi Vahersalmen näyttely koostuukin myös roskattomaan retkeilyyn liittyvistä teksteistä. Teemaan sopivasti myös näyttely itsessään on täysin kierrätyskelpoinen. ”Näyttelykuvat on pohjustettu Re-board ® levylle, joka on kierrätyskuitua. Sen valmistuksessa käytetyt liimat ovat vesipohjaisia ja koko prosessiin tarvitaan vähemmän energiaa verrattuina muihin yleisesti käytettyihin pohjustuksiin,” Vahersalmi kertoo.

Location

How to get there

Kolin luontokeskus Ukko sijaitsee Pielisen länsirannalla noin 70 kilometriä Joensuusta pohjoiseen. Lue lisää saapumisesta autolla tai julkisilla kulkuvälineillä: http://www.luontoon.fi/kolinluontokeskus/vieraile

Address

Ylä-Kolintie 39

Municipality

Lieksa

Organiser

Organiser

Kolin luontokeskus Ukko

Contact details

Osoite: Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli Puhelin: 020 639 5654 Sähköposti: ukko(at)metsa.fi

The event will be co-hosted with the following parties:

Sari Vahersalmi

More information

Website of the event
Kolin luontokeskus Ukko

We use cookies to ensure that we give you the best experience and to track your use of the website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the website. Read more

x