Teatteri: Häämatka - Honeymoon - Hochzeitsreise

Name of the venue: Kolin luontokeskus Ukko, Vaarasali

Time: 05.06.2019 at 18:00 - 25.08.2019 at 19:00

13.12.2019 ° Wind m/s forecast.io

Description of the event

Kortti2Etukansi

Häämatka kertoo 1900-luvun alun lahjakkaan ja intohimoisen näyttelijän Urhon ja hänen morsiamensa Minnan häämatkasta Kolille. Matkalla on mukana näyttelijän paras ystävä, pianisti-säveltäjä Oskar. Matkalaiset haluavat karelianismin innoittamina vierailla Pohjois-Karjalassa ja löytää uusia inspiraation lähteitä. Minna odottaa huomiota, rakkautta ja hellyyttä Urholta, mutta Urhon aika kuluu morsiamen sijasta samoiluun Kolin kansallismaisemassa, veneretkiin Pielisellä, saunomiseen ja tulevan roolin ideointiin. Paikallisten Kolin Ukon ja karjakko Annikin kohtaaminen kulttuurieroineen on Etelä-Suomesta tuleville taiteilijoille paluu suomalaisuuden alkujuurille.

Häämatka on tragikoominen näytelmä, jossa tapahtumat vyöryvät kuin kesäinen sää ukkosmyrskystä poutaan. Itsenäisen Suomen alkutaival synnyttää kaikissa voimakkaita tunteita ja vastustamattoman tarpeen synnyttää kansakunnalle oma identiteetti, jolloin rakkaus on vaarassa jäädä sivuosaan.

Näytelmän tapahtumia siivittää livenä toteutettu musiikki. Esityspaikkana on Kolin kansallispuiston Luontokeskus Ukon auditorio. Esitys on tekstitetty englanniksi ja saksaksi, jolloin kansainvälinenkin katsoja voi seurata esityksen kulkua. Tuotannon taiteellisena johtajana toimii teatteriohjaaja-näytelmäkirjailija Lauri Jänis. Musiikin toteutuksesta vastaa säveltäjä Joonas Nuutinen.

Location

How to get there

Joensuu–Kajaani-tieltä nro 6 on Kolin kylälle 9 km ja Ukko-Kolille 12 km. Käänny tieltä nro 6 Kolinportti-huoltoaseman kohdalta tielle nro 504 (Joensuusta päin tultaessa oikealle, Kajaanista päin tultaessa vasemmalle). Kolin kylällä on opasteet Ukko-Kolille. Ukko-Kolille saavuttaessa jätä auto pysäköintialueelle. Jatka matkaa Yläpihalle joko kävellen tietä pitkin (300 m), nousemalla rappusia pitkin (150 m) tai matkustamalla mukavalla ilmaisella kiskohissillä.

Address

Kolin luontokeskus Ukko, Ylä-kolintie 39, 83960 Koli, Suomi

Municipality

Lieksa

Organiser

Organiser

Teatteri Koli/Kolin Kulttuuriseura ry

Contact details

Joel Jänis, tuottaja: puhelinnumero: 040-5312157, e-mail: janisjoel(a)gmail.com

More information

Website of the event
Teatteri Koli
More information

Lippujen hinnat: 20 €, aikuiset, S-Etukortilla 18 € 17 €, eläkeläiset, opiskelijat, S-Etukortilla 15 € 12 €, lapset 4-12-v., S-Etukortilla 10 €

Liput ennakkoon: www.koli.fi/teatteri. Lippuja on saatavana myös ovelta, mutta vain rajoitetusti! Liput kannattaakin lunastaa tältä sivulta etukäteen ja varmistaa paikka esitykseen. Ruuhkien välttämiseksi suosittelemme myös väliaikakahvien ostamista etukäteen.

We use cookies to ensure that we give you the best experience and to track your use of the website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the website. Read more

x