Geavahat diehtočoahkuid geavaheaddjivásáhusa buorideapmin ja geavahanstatistihka čoaggimii. Joatkimiin siidduid geavaheami dohkkehat diehtočoahkuid geavaheami. Loga lasi.

x

Meän galleria -Merikotkanäyttely

Govva: Hannu Vainionpekka

Valokuvanäyttely merikotkista Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa. Euralaisen valokuvaaja Hannu Vainiopekan valokuvanäyttely merikotkista on kiertänyt Suomea tänä vuonna. Näyttely oli ensin esillä Sääksikeskuksessa Pohtiolammella ja nyt se on syyskuun loppuun saakka ihailtavissa Kasvitieteellisessä puutarhassa Turun Ruissalossa. Sen jälkeen kuin näyttely valmistui Sääksisäätiön tukemana viime talvena, on yleisö saanut tutustua siihen myös Hämeenlinnassa, Forssassa, Kuopiossa, Paltamolla ja Iniössä. Myöhemmin Länsi-Lapissa, Muoniossa, Tunturi-Lapin luontokeskuksessa ja nyt parhaillaan Ylläksellä Kellokkaassa.

Hannu on ollut toistakymmentä vuotta mukana merikotkien pesätarkastuksissa Saaristomerellä, ja hän on ansiokkaasti paitsi kuvannut merikotkien parissa tehtävää vapaaehtoistyötä, myös koonnut erinomaisen hienoja videoita samasta aiheesta sekä kerännyt tutkimusaineistoa rengastetuista kotkaemoista. Hannun kuvissa näkyy merikotkia läheltä ja kaukaa, rauhallisesti istumassa ja lajitovereiden kanssa kaloista tappelemassa. Näyttelyssä on kolmisenkymmentä kuvataulua sekä aihepiireittäin taustoittavia tekstejä. Mikäli sinulla on tiedossa hyvä ja vapaa näyttelytila, merikotkanäyttelyä voi tiedustella sinne Sääksisäätiöstä.

Yllästunturin luontokeskus Kellokas, Tunturintie 54, Äkäslompolo, Suomi

Kolari

Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Yllästunturin luontokeskus Kellokas kellokas@metsa.fi p. 0206 397039 Tunturintie 54, 95970 Äkäslompolo