We use cookies to ensure that we give you the best experience and to track your use of the website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the website. Read more

x

Kolin Loitsu-Rummut

kolinloitsurummut

RUMPUKURSSI, LOITSUT JA KOLILAINEN MAISEMA 23.-25.9.2022 VILLA ORA’S, KOLIN KANSALLISPUISTO

LOUHEN POLUN RUMPUKURSSI LOITSUT SYYSPÄIVÄN TASAUS

OHJAAJINA JAANA LOUHELAINEN JA HELENA KARHU

Tervetuloa viettämään syyspäivän tasausta ja ruskan värillisiä hetkiä Kolin kansallispuistoon!

Pohjoiskarjalaiset Jaana ja Helena kutsuvat sinnuu kolilaisen luonnon siimekseen synnyttämään uutta rumpua tähän maailmaan. Kyseessä on ehkä ensimmäinen rumpusi tai seuraavasi. Rumpusi tehtävänä on olla mukanasi, kun kuljet elämänpolkuasi ja tutkit luonnollisia maailmoja, joita rummun sydämen rytmissä avautuu, pehmenee ja iloisesti välähtää.

Rumpua käytetään luonnonhenkisissä kulttuureissa ympäri maailmaa. Rummun kautta tuottama äidin sydämen rytmin ääni tuo mukanaan maailmoja synnyttävää luomisen energiaa, joka nousee Äiti Maan rakkaudesta ja kannattelusta. Louhen Polun Jaanan rakkaudellisessa piirissä meillä on hyvä ja turvallinen olo luoda kauneutta maailmaan.

Tällä kurssilla synnytämme uudet rummut Kolin kainalossa, syvässä yhteydessä kolilaiseen maaperään, Euroopan vanhimpaan kallioon, vanhojen karjalaisten kuusien äärellä. Jokaiseen tällä kurssilla syntyvään rumpuun kutsutaan rummun omat voimasanat, oma loitsu, jonka voit aina sanoa tai laulaa rummullesi, kun otat sen esiin. Loitsun avulla kutsumme rummun henkeä, nostatamme energiaa rummun kanssa työskentelyyn ja kutsumme hyviä ystävyyden, yhteyden ja luonnon voimia kulttuurisien juurien äärellä. Aiempaa kokemusta loitsujen maailmasta ei tarvitse olla, vaan yhdessä tutustumme ja avaudumme lisää tälle kansankulttuurimme elinvoimaa huokuvalle luonnonmystiselle ulottuvuudelle.

Tutustumme kurssilla aluksi loitsuihin tiedollisesti ja esimerkein, ja Helena pitää pienen luennon loitsuista. Tämän jälkeen lähdemme matkalle luontoon hakemaan kokemuksellista yhteyttä sanojen ja luonnon välillä. Samalla on mahdollisuus pyytää esimerkiksi rumpukapulan tai pitelykapulan materiaa rumpuusi.

Loitsut ovat suomalaisen kansanperinteen ydintä ja ainutlaatuinen osa kulttuurisia juuriamme. Lähdemme yhdessä kokemuksellisesti tutustumaan loitsujen kiehtovaan maailmaan, ja eheytämme yhteyttämme ennen meitä kulkeneisiin esivanhempiin.

Loitsuja on jaoteltu rukous-, kertomus-, synty- ja manausloitsuiksi. Usein perinne on ollut hyvin monimuotoista ja eri tarkoituksia on myös yhdistelty. Tällä kurssillamme laulu opettaa meille syntyjä. Synnyillä tarkoitamme aikojen alkuja, kaiken alkua, josta myös me aloitamme. Se on alkujen aika, jossa myös uudet rummut synnytämme. Sisäinen ja ulkoinen luontomme kohtaa, ja matkamme voi alkaa. Tämä on yhteinen seikkailumme, joka tuntuu ihossamme ja kaikuu korvissamme. Olemme pohjoiskarjalaisen luonnon ytimessä ja sydämen viisaudessa, yhdessä kaiken elollisen kanssa. Olemme tulleet kotiin itseemme ja kotiin luontoomme.

Villa Oraksen ihastuttava hirsimiljöö luo kodikkaan ja turvallisen kotipiirin kurssimme ystäväpiirille. Kolin hengessä kuljemme kohti huippuja ja kohotamme kaaremme kohti syyskuisia tähtiä.

Ohjaajat:

Rumpukurssin ohjaaja:

Rumpuäitinä kurssilla toimii Jaana Louhelainen. Jaanan on pienen pojan äiti ja toimii päivätyön ohessaan Louhen Polku-yrityksessään. Jaana kertoo:

Paluu rumpuni synnyinjuurille; Ensimmäinen rumpuni syntyi vuonna 2013 Valtimolla. Syvältä koskettava viikonloppu, joka avasi uuden lehden elämässäni. Rummun ikiaikainen kumina sai minussa liikkeelle jotakin, se herätti rakkauden ja kunnioituksen tätä mystistä soitinta kohtaan. Tämän tunteen haluan jakaa eteenpäin rumpujeni ja rumpujen syntypäivien myötä, niille jotka haluavat kulkea tämän pienen hetken tätä polkua kanssani.

Olen juukalainen luontais- ja energiahoitaja, rummuntekijä, sekä rummunteon opettaja. Tuon rumpujeni kautta voimaa ja rohkeutta edetä omalla elämänpolulla sydämen viitoittamaa tietä.

Jaana Louhelainen, puh. 050-3573373

Louhen Polku: www.facebook.com/louhenpolku

Kuva: Jaana <3

Helena Karhu on vuonna 1978 syntynyt, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus). Helenan elämäntyö liittyy kansantietämyksen ja -kulttuurin kehittämiseen perustamassaan Karhun Talossa (www.karhuntalo.com). Helena on väitöskirjatutkija Itä-Suomen yliopistossa, tutkien edelleen shamanistista kokemusta ja seremoniallisuutta nykypäivänä Pohjoismaissa. Helena on myös Pielisen Tietäjäkeskus ry:n puheenjohtaja ja perustajajäsen (www.tietajakeskus.org). Helena on 9-vuotiaiden kaksosten äiti . Helena palasi vuonna 2018 takaisin Joensuuhun yli 13 Kööpenhaminan vuoden jälkeen, ja hän on asunut myös Grönlannissa ja Alaskassa. Pohjolan esivanhempien ja luonnon henki kutsuu häntä kertomaan lisää pohjoisen luonnosta, alkuperäisestä luonnonhenkisestä traditiosta, sekä yhdistämään arkaaiset metodit ja nykykulttuurin mahdollisuudet. Lisää Helenasta tästä linkistä: https://www.karhuntalo.com/karhu

Kuva: Helena rummun teossa Jaanan kanssa

Kurssin pitopaikka:

Villa Oras, Verkkovaara 1, Koli. Villa Oras tarjoaa yhteisöllistä ja kodinomaista majoitusta entisöidyssä Jeron kyläkoulussa. Tämä 1940-luvulla rakennettu 600 neliöinen, hirsinen rakennus luo idylliset puitteet retriitillemme. Villa Oras on suurilta osin vielä alkuperäisessä 40-luvun kunnossa tarkoitten,

-Ei juoksevaa vettä, vesi kannetaan kaivosta sisälle sekä saunalle

-Ulko wc, missä ei juoksevaa vettä

-Peseytyminen saunalla, joten toivomme biohajoavien pesutuotteiden käyttöä (meiltä löytyy yhteiskäyttöön pesuaineet majoittujille)

-Kaikki majoittujat on saman arvoisia ja kunnioitetaan toinen toisiamme

https://www.villaoras.fi/

Sopiiko Kurssi minulle?

Kurssi soveltuu kaikille, jotka kokevat luontaista mielenkiintoa kurssin aihepiiriä kohtaan. Kurssi on alkoholiton ja päihteetön, ja ruokailut ovat kasvisruokaa.

Ilmoittautuminen:

Osallistumismaksu on 390 EUR sis. 24 ALV%, sis. rumputarvikkeet ja kurssin sisältö. Tämän lisäksi on majoitus täysihoidolla (sis. kaikki ruokailut perjantain illallisesta sunnuntain lounaaseen) jaetuissa huoneissa yht 150 EUR (sis. ALV) /2 vrk / per henkilö. Lisäpäivät mikäli haluat matkailla Kolilla pidempään ovat 75 EUR / yö.

Kurssille otetaan maks. 12 osallistujaa.

Ilmoittautumiset spostilla osoitteeseen info@karhuntalo.com

Kurssimaksu ei sisällä matkoja kurssipaikalle eikä matkavakuutusta. Kurssille osallistujat ovat velvoitettu tutustumaan Karhun Talon vastuuvapautukseen ja peruutusehtoihin: https://www.karhuntalo.com/ehdot

Alustava ohjelma:

Perjantai:

16.00- Osallistujien saapumiset

17.00 Illallinen

18.00 Kurssin aloitus ja puhekeppi-piiri

19.00-21.00 Syyspäivän tasauksen Seremonia ja Rumpupiiri (Tämän illan tilaisuus on avoin myös muille osallistujille. Ilta on ilmainen Pielisen Tietäjäkeskuksen jäsenille ja Tyynelän Tuvan Rumpuperheelle, sekä kurssin osallistujille. Muille 20 EUR sis. 10 % alv.)

21.00 Saunominen

Lauantai:

08.00 Aamupala

09.00 Kurssi jatkuu: Loitsut – luento ja harjoitus luonnossa

12.00 Lounastauko

13.00 Rummun valmistus alkaa

17.00 Illallistauko

18.00 Rumpumatka

Saunominen

Sunnuntai:

08.00 Aamupala

09.00 Rummun- ja kapulan teko jatkuu

12.00 Lounastauko

13.00 Rummun- ja kapulan teko jatkuu

Kun saamme kaikki rummut valmiiksi: Siirtymä Kolin huipuille: Rumpu ja loitsu – yhteensitominen

16.00- Kurssi päättyy ja vapaa-aikaa Kolilla

Villa ORA's, Koli, Verkkovaara, Lieksa, Suomi

Lieksa

Karhun Talo

info@karhuntalo.com, puh. 0405148788

Villa Oras, Louhen Polku

Link to page →
signup by 31.08.2022

info@karhuntalo.com