We use cookies to ensure that we give you the best experience and to track your use of the website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the website. Read more

x

Sami Parkkisen Kasvu -näyttely Kolin luontokeskus Ukossa 3.10.2021-31.3.2022

Image by Sami Parkkinen

Kolin luontokeskus Ukossa sunnuntaina 3.10 avautuva ”Kasvu” -näyttely tutkii ihmisen perimmäistä olemusta. Sami Parkkinen on Helsinkiläinen taiteilija, joka yhdistää valokuvaukseen veistoksellisia teoksia tutkiakseen ihmisen tietoisuutta. Taiteilijana Parkkinen pyrki tuomaan esille vaihtoehtoisen näkökulman maailmasta, jossa ihminen ymmärtää itsensä ja muun luonnon keskinäisriippuvuuden merkityksen. ”Valokuvien ja valokuvaa hyödyntävien veistoksellisten teosteni kautta tutkin ihmisen kasvua, tietoisuuden kehitystä, suhdetta luontoon sekä ihmisen kykyä muuttaa toimintatapojaan”, Parkkinen kertoo.

”Meidät on luotu tähdistä. Olemme tähtipölyä, täynnä elämää ja energiaa. Kun kaikki energia sisällämme vapautuu, voimme lentää eri suuntiin. Ihmisinä ihmisen muodossa olemme suurimmaksi osaksi vettä, joka pidättelee meitä maan pinnalla. Eräänä päivänä maannumme ja palaamme takaisin tähdiksi ja vedeksi” Parkkinen luonnehtii.

Sami Parkkisen teoksia on ollut esillä useissa koti- ja ulkomaisissa gallerioissa ja museoissa kuten Suomen Kansallismuseo, Helsinki (2021) National Portrait Gallery, Lontoo (2015), Circulation(s) — Festival de la Jeune Photographie Européenne, Pariisi (2016) ja Suomen valokuvataiteen museo (2010). Hänen teoksiaan on merkittävissä julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa.

Kasvu -näyttely on toteutettu yhteistyössä Sami Parkkisen, Kolin kulttuuriseuran ja Metsähallituksen Luontopalveluiden kanssa.

Kasvu -näyttely on nähtävillä 3.10.2021 alkaen Kolin luontokeskus Ukossa ja esillä 31.3.2022 saakka. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Ylä-kolintie 39, 83960 Lieksa, Suomi

Lieksa

Kolin kulttuuriseura ry ja Metsähallitus

Lisätietoja Sami Parkkinen 050 379 3579 sp@samiparkkinen.com @samiparkkinenstudios www.samiparkkinen.com

Kolin luontokeskus Ukko ukko@metsa.fi puh. 0206 39 5654 www.luontoon.fi/kolinluontokeskus

www.samiparkkinen.com www.facebook.com/kolinkulttuuriseura