We use cookies to ensure that we give you the best experience and to track your use of the website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the website. Read more

x

Juhani Syväoja: Tornionlaaksosta tuntureille -luontokuvanäyttely

Image by Juhani Syväoja

Kuvat: Juhani Syväoja Näyttelysuunnittelu: Eila Rosti

Taiteilija on tavattavissa näyttelyn avauspäivänä, tiistaina 6.7. klo 12-14.

Näyttelyn kuvat kuljettavat katsojan eteläisestä Tornionlaaksosta Peräpohjolan jänkien ja Länsi-Lapin tunturialueen kautta Itä-Lappiin. Kuvat eivät ole pelkkiä luontodokumentteja, vaan niihin on pyritty vangitsemaan hetken tunnelma. Useimmiten kohteena on maisema, joskus myös maiseman pienempi yksityiskohta. Merkittävä osa kuvista on kuvattu silloin, kun luonto on kuvaajan mielestä kauneimmillaan, eli kesäöinä ja talven ankarilla pakkasilla. Näyttelyn kuvat ovat myynnissä.

Juhani Syväoja on alunperin eteläpohjalainen, mutta on nuoresta asti reissannut Fennoskandian pohjoisosien luonnossa. Luonnon lisäksi häntä on kiinnostanut alueen kansa- ja kulttuurihistoria ja aikaa myöten yhä enemmän valokuvaus. Hän on emeritusprofessori, joka nykyisin viettää pääosan ajastaan Ylitorniolla ja valokuvaa erityisesti Tornionlaakson ja Tunturi-Lapin luontoa. Syväoja on järjestänyt lukuisia Tornionlaakso-aiheisia näyttelyitä. Hänen kuviaan on kuvatoimiston välittämänä käytetty monissa julkaisuissa ja mm. sisustuselementteinä. Kahdesti hänen kuvansa on ollut mukana Vuoden Luontokuva -tapahtuman finaalivaiheessa.

Liminganlahden luontokeskus, Rantakurvi, Liminka, Suomi

Liminka

Liminganlahden luontokeskus

Liminganlahden luontokeskus, Rantakurvi 6, 91900 Liminka +358 (0)40 832 1781, +358 (0)20 639 6059

Hotelli-Ravintola Liminganlahti

Link to page →