We use cookies to ensure that we give you the best experience and to track your use of the website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the website. Read more

x

Vaarallisia vaaramaisemia kuvitusnäyttelyssä Kolin luontokeskus Ukossa

Image by Emmi Jormalainen

Kolin luontokeskus Ukon lastennurkkauksessa on kesän esillä kuvittaja Emmi Jormalaisen Eksyksissä -kuvitusnäyttely. Jormalainen on helsinkiläinen kuvittaja ja graafinen suunnittelija, joka saa inspiraationsa eläimistä ja luonnosta, kuten ympäröivistä Kolin maisemista.

Tämän näyttelyn kuvat on koottu kirjasta "Eksyksissä - Being Lost" (omakustanne 2019). Eksyksissä on kokeellinen, sanaton kirja hevosesta, joka etsii ystävää. Kirjan tarina kulkee eteenpäin pelkästään kuvien avulla eikä tarinan ymmärtämiseen tarvita kieltä tai lukutaitoa. Alkuperäiset piirrokset ovat toteutettu lyijykynällä paperille. Tätä näyttelyä varten ne on suurennettu digitaalisiksi tulosteiksi.

Jormalainen on tunnettu lastenkirjakuvituksistaan kuten Puluboista. Eksyksissä-kuvilla hän on voittanut 1. palkinnon Mikkelin kuvitustriennaalissa.

Luontokeskuksen kaupasta on saatavilla Eksyksissä-kirjan lisäksi myös Jormalaisen kuvittamat Suomen lasten iltasadut ja Pieni kuljeskelukirja.

Eksyksissä -kuvitusnäyttely on nähtävillä Kolin luontokeskus Ukossa elokuun loppuun saakka. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Tervetuloa tutustumaan!

Ylä-kolintie 39, Lieksa, Suomi

Lieksa

Kolin kulttuuriseura ry ja Metsähallitus

https://www.luontoon.fi/kolinluontokeskus

Kolin kulttuuriseura ry