We use cookies to ensure that we give you the best experience and to track your use of the website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the website. Read more

x

Pohjantähden reitillä -näyttely Kolin luontokeskus Ukossa

Image by Susanna Lendiera

Kolin luontokeskus Ukossa 16.6 avautunut POHJANTÄHDEN REITILLÄ -näyttely jatkaa Susanna Lendieran ”yöpuolen tiedosta” kertovaa taidenäyttelysarjaa. Yöpuolen tieto on luottamusta aistinvaraisuuden, alitajunnan, tunteiden sekä hiljaisen, kokemuksellisen tiedon voimaan, joka kumpuaa Lendieran vuosikymmeniä kestäneestä kunnioittavasta yhteydestä esivanhempiin ja ympäröivän luontoon. Yöpuoleen kuuluvat perinteisesti aavistukset, näyt, ilmestykset ja unet. Tämä yhteys avaa reitin tuonpuoleiseen, esivanhempien syntytietoon eli ”syntyihin syviin, asioihin ainoisiin”.

"Maalaukseni ovat esiäitieni syntylauluja kuvallisessa muodossa. Inehmon tärkein tehtävä on tulla hyväksi esivanhemmaksi ja suojella elämää kaikkien lajien tuleville sukupolville. Olemme yhdessä Pohjantähden reitillä, tällä pitkällä matkalla Suureen Tapiolaan” Lendiera kertoo.

Haukivuorelta kotoisin oleva Susanna Lendiera on luonnonsuojelija ja metsäläinen. Hän on viralliselta koulutukseltaan kuvataiteilija, FM (uskontotiede ja ekologia), luonnonkuvaaja, perinnelaulaja, itkijä, kansanperinteen opettaja ja neljän lapsen äiti. Lendiera on Äänellä Itkijät ry:n ja Suomen ammattiluontokuvaajat ry:n jäsen sekä Johannes Setälä -keskuksen perustaja. Tietäjä Johannes Setälä on vihkinyt Lendieran oman työnsä jatkajaksi.

Pohjantähden reitillä -myyntinäyttely avautui keskiviikkona 16.6 ja on nähtävillä luontokeskuksessa 30.9. saakka. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Tervetuloa tutustumaan!

Ylä-kolintie 39, Lieksa, Suomi

Lieksa

Kolin kulttuuriseura ry ja Metsähallitus

Susanna Lendiera, p. 050 492 6666 (hintatiedustelut) Kolin luontokeskus Ukko, https://www.luontoon.fi/kolinluontokeskus ukko@metsa.fi p. 0205 64 5654 Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli