We use cookies to ensure that we give you the best experience and to track your use of the website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the website. Read more

x

Ilari Pätilä: Siipien Historian Havinaa - Aikamatkailijan lintukuvanäyttely

Image by Ilari Pätilä

Lintuja on nykyään tuhansia eri lajeja. Niitä on kaiken kokoisia, muotoisia ja värisiä. Mutta mistä tämä monimuotoisuus on saanut alkunsa ja miten linnuista on tullut sellaisia kuin ne nykyään ovat?

Ilari Pätilän Siipien Historian Havinaa -nimisessä aikamatkailijan lintukuvanäyttelyssä tutustutaan lintujen historiaan Euroopassa noin 66 miljoonan vuoden ajalta, liitukauden joukkosukupuutosta nykyaikaan. Matkalla kohdataan nykyisten lintujen varhaisia sukulaisia sekä eräitä muinaisia lintuja, jotka eivät ikävä kyllä selvinneet nykypäiviin saakka. Näyttelyn tarkoitus on antaa uusia näkökulmia lintujen alkuperästä sekä uutta arvostusta niille lajeille, joita nykyään elää. Tämä aikojen halki kulkeva linturetki onkin täynnä yllätyksiä ja omalaatuisia tuttavuuksia.

Ilari Pätilä on Oulusta kotoisin oleva geologian opiskelija, joka asuu tällä hetkellä Helsingissä. Muinainen elämä ja linnut ovat aina kiinnostaneet Pätilää: muinaislintuihin keskittynyt intohimo tuli siis näin ollen itsestään, samoin kuin kiinnostus sellaisiin asioihin ja paikkoihin, joita ei enää ole. Siipien historian havinaa -näyttely on osa tätä kaikkea, sillä muinaislinnut edustavat lajeja, joita ei enää ole ja jotka elivät ekosysteemeissä, joita vastaavia ei enää välttämättä ole nykymaailmassa.

Näyttelyn työt on tehty guassimaaleilla paperille ja ne kuvaavat muinaiseläimiä mahdollisimman luontaisessa tilassa niiden omassa elinympäristössään, ainakin niin tarkasti kuin tiede tällä hetkellä voi tulkita.

Näyttely on esillä luontokeskuksessa 1.6.-4.7.2021 joka päivä klo 10-18 (juhannuspäivänä 26.6. suljettu).

Rantakurvi 6, Liminka, Suomi

Liminka

Liminganlahden luontokeskus

Liminganlahden luontokeskus, Rantakurvi 6, 91900 Liminka +358 (0)40 832 1781, +358 (0)20 639 6059

Liminganlahden luontokeskuksen kotisivu Tapahtuma Facebookissa

Hotelli-Ravintola Liminganlahti