We use cookies to ensure that we give you the best experience and to track your use of the website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the website. Read more

x

Pirstoen pintaa syvemmälle - näyttely

Image by Minna Haarala

Päivi Lundvallin ja Mirja Nuutisen ystävyys on kestänyt jo yli 35 vuotta. Ystävyyden pohjana on yhteinen arvomaailma, jossa luonto ja sen monimuotoisuuden säilyttäminen on ykkösenä ja ihminen osa muiden lajien joukossa. Vaikka molempien teokset ovat itsenäisesti luotuja, sopivat ne hämmästyttävän hyvin yhteen. Molemmat hakevat eri elementtien välistä vuorovaikutusta, sen havainnollistamista ja ymmärrettäväksi tekemistä. Yhteistä naisten teoksille on myös värimaailma ja luonto tunnekokemuksena. Päivi Lundvall, ekologi, FT, dos, on koko uransa ajan ollut kiinnostunut vuorovaikutuksesta. Luonnon eri elementtien vuorovaikutus on jatkuvaa ja dynaamista. Lundvall kuvaa valokuvissaan ekosysteemin eri elementtien välistä suhdetta terävöittäen ilmettä graafisilla muodoilla tai väreillä. Ikivanhan männyn kyljessä elää monimuotoinen jäkälien, sammalien, sienten ja mikrobien ekosysteemi. Silti se ei ole pysyvä; puu kaatuu ja sen lahotessa rungon valtaavat uudet lajit. Kuole- maa ei siten ole, vaan elämä muuttaa muotoaan lahoavan männyn tarjotessa kasvualustan. Mirja Nuutinen on taideyrittäjä, graafinen suunnittelija ja taiteilija, jolla on pitkä näyttelyhistoria kotimaassa, mutta viimeisinä vuosina myös ulkomailla. Mirja on yhdistänyt jo parikymmentä vuotta uutta ja vanhaa tekniikkaa. Teokset prosessoituvat digitaalisiksi kerroksellisiksi kollaaseiksi, joissa materiaaleina ovat hänen valokuvansa ja päivittäin käsin tuotettu piirretty ja maalattu aineisto. Hänellä on myös sivusto Saatchin kansainvälisessä nettitaidekaupassa saatchiart.com/MirjaBirgitta. Siellä on tällä hetkellä toista tuhatta teosta eri kokoelmissa. Kaikista teoksista on saatavilla viisi vedosta.

Liminganlahden luontokeskus sijaitsee Limingassa, noin 35 km Oulun keskustasta ja 5 km Limingan keskustasta Lumijoen suuntaan. Opasteet 8-tieltä.

Rantakurvi 6, Liminka, Suomi

Liminka

Liminganlahden luontokeskus

Osoite: Rantakurvi 6, 91900 Liminka Puhelin: 0206 39 6059
Sähköposti: liminganlahti@metsa.fi Internetsivu: luontoon.fi/liminganlahdenluontokeskus

Link to page →