We use cookies to ensure that we give you the best experience and to track your use of the website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the website. Read more

x

Luontoretki - Revontulien ja tähtitaivaan äärille

Image by Esa Turunen

PERUTTU Yllästunturin luontokeskuksen pihalta lähdetään illansuussa lumikenkäillen Kellokkaan lähimaastoon. Arctic Academy Oy:n asiantuntija avaruusfyysikko Dos. Esa Turunen kertoo retkellä revontulista ja tähtitaivaasta.

Aluksi kävellään rauhallista tahtia lumikengillä tähtitaivaan ja revontulien katseluun sopivalle paikalle. Välillä pysähdytään kuuntelemaan tärkeimmät perustiedot revontulista, ja niiden tutkimuksen historiasta Lapissa. Luvassa myös revontuliennuste seuraaville kolmelle päivälle, katsotaan paikkaan sitoen mitä voidaan odottaa nähtävän revontulten aktivoituessa, joko sinä yönä tai jonakin toisena yönä. Jos revontulet ovat taivaalla, seurataan näytelmää ja keskustellaan yksityiskohdittain mitä taivaalla tapahtuu nyt ja seuraavaksi. Lisäksi käydään läpi saamelaisperinteen mukainen Lapin tähtitaivaan tarina ja katsotaan taivaalta tärkeimmät tähdet. Mikäli taivas on pilvinen tai sataa lunta, keskitytään enemmän tähtitarinaan, jota voidaan visualisoida laserosoittimella katselupaikkaan sitoen. Retkellä annetaan myös perustiedot revontulien ja tähtitaivaan valokuvauksesta ja opastetaan kuvausta mahdollisilla ryhmän omilla välineillä. Lopuksi palataan suoraan lähtöpaikalle katselupaikalta.

Yllästunturin luontokeskus Kellokas, Tunturintie, Äkäslompolo, Suomi

Kolari

Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Yllästunturin luontokeskus Kellokas kellokas@metsa.fi p. 0206 397039 Tunturintie 54, 95970 Äkäslompolo Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Link to page →
signup by 27.02.2021

Luontoretki kestää 1,5 tuntia. Hinta 7e/henkilö, joka maksetaan luontokeskukseen ennen retkeä. Olethan siis ajoissa paikalla.

Sitovat ilmoittautumiset 27.2. mennessä Yllästunturin luontokeskukseen sähköposti: kellokas@metsa.fi

Otathan omat lumikengät mukaan.

Tervetuloa nauttimaan Luontoretkestä!