We use cookies to ensure that we give you the best experience and to track your use of the website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the website. Read more

x

"Maisema kuin postikortti" - Kalevi "Kale" Asplundin muistonäyttely

Image by Virpi Wirlander-Asplund

Lapissa tunnetun valokuvaajan ja postikorttiyrittäjän Kalevi "Kale" Asplundin muistovalokuvanäyttely avattiin keväällä Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa. Näyttely on nähtävillä Tunturi-Lapin luontokeskuksessa Hetassa elokuun loppuun saakka.

Kalevi Asplund perusti yrityksensä Tmi Kuvasääsken vuonna 1990, kolmekymmentä vuotta sitten. Hän oli muuttanut pääkaupunkiseudulta Lappiin perheineen 1981, kouluttautunut eräoppaaksi ja siinä työssään jatkuvasti myös kuvannut kohteita, joihin oli opastettavansa johdattanut. Hän järjesti kuvistaan diaesityksiä ja asiakkaat alkoivat kysellä, eikö niistä voisi tehdä postikortteja. Näin hän hiljalleen ajautui postikorttiyrittäjäksi ja eräoppaan työn lopetettuaan keskittyi kuvaamaan ja markkinoimaan kortteja tukkuliikkeessään. Koko perhe, vaimo Virpi, lapset Jussi ja Kati, ovat olleet yrityksessä eri vaiheissa mukana. Kalen menehdyttyä liikenneonnettomuudessa 2017, on Kati perheineen ottanut firman hoitoonsa ja Kuvasääski jatkaa nyt osakeyhtiönä. Näyttelyn pitämisestä oli ollut vuosien mittaan puhetta hänen tehdessään yhteistyötä luontokeskuksien kanssa, mutta siihen ei tuntunut riittävän aikaa. Nyt haluamme muistaa häntä tuomalla laajasta tuotannosta esille kuvia, joista hän itse piti. Kale leikkasi Ilta-Sanomista Timo Mäkelän pilapiirroksen ja kiinnitti sen yrityksen seinälle. Siinä tiivistyi hänen mielestään postikorttiyrittäjän työn ihanuus ja kurjuus.

Pallastunturin luontokeskus

Pallastunturin luontokeskus, Pallastunturintie 557, Pallastunturi, Suomi

Muonio

Metsähallitus

Pallastunturin luontokeskus

Puh. 020 639 7930

E-mail. pallastunturi(at)metsa.fi

Pallastunturin luontokeskuksen tapahtumat →

Näyttelyyn on vapaa pääsy. Tervetuloa!