We use cookies to ensure that we give you the best experience and to track your use of the website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the website. Read more

x

Galleria Kellokas -Ajan vaatturi

Ajan vaatturi Laitinen 01 768x576

Taiteilija ja vaatesuunnittelija Elina Laitisen näyttelyssä on mukana tekstiiliteoksia joiden materiaalit ovat saaneet valottua auringossa useita kuukausia ja tutkielmia vaatteen hautaamisesta maahan. Ajan kuluessa luonto on saanut muokata tekstiilejä omalla tavallaan ja tuoda sattuman osaksi teoksia. Avajaiset perjantaina 18.9. klo 15-17. Tervetuloa!

Alkuperäisenä ajatuksenani on ollut kuvata aikaa ja ajan kulumista. Sitä miten aika näkyy kankaissa ja vaatteissa. Työn edetessä ajan kuvaaminen on kuitenkin huomaamatta muuttunut pysähtyneisyydeksi, jonkinlaiseksi kuvaukseksi ajattomuudesta.

Vaatteen hautaaminen maahan on tekona melko järjetön, mutta myös jännittävä. Maaperä muokkaa tekstiilimateriaalia ja jättää jälkensä kankaaseen nopeasti. Näyttelystä on mahdollista ottaa mukaan vaate haudattavaksi, jotta muutkin voisivat kokea ja havainnoida hautaamisen.

Elina Laitinen on taiteilija ja vaatesuunnittelija jonka teokset sijoittuvat kuvataiteen, taideteollisuuden ja käsityön leikkauskohtaan. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto- yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta ja ollut mukana useissa ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Laitisen ensimmäiset yksityisnäyttelyt olivat esillä alkuvuodesta 2020 Helsingissä ja Lappeenrannassa.

Yllästunturin luontokeskus Kellokas, Tunturintie, Äkäslompolo, Suomi

Kolari

Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Yllästunturin luontokeskus Kellokas kellokas@metsa.fi p. 0206 397039 Tunturintie 54, 95970 Äkäslompolo Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Yllästunturin luontokeskus Kellokas →

Galleria auki: loka- marraskuussa ma-pe klo 9-16.